BASILISK tekent een overeenkomst met het Zuid-Koreaanse Young Dong Industrial Co

juni 14, 2016

Portfoliobedrijf Green-Basilisk uit Delft heeft een distributieovereenkomst getekend met Young Dong Industrial Cooperation uit Zuid-Korea.

Basilisk levert producten op gebied van self- healing beton. Beton is met een jaarlijkse productie van 7 miljard m³ per jaar het meest geproduceerde bouwmateriaal ter wereld. Beton belast het milieu o.a. doordat met de productie van cement en het transport van beton veel CO2 vrijkomt. De Self-Healing techniek van Basilisk zorgt ervoor dat beton langer meegaat, constructie slanker kunnen worden ontworpen, waardoor het gebruik afneemt en als het toch fout gaat betonreparaties robuuster worden uitgevoerd.

Het Zuid-Koreaanse Young Dong Industrial Co is actief op de Aziatisch markt met producten op gebied van afdichtingen voor de automotive industrie, de bouw en infra.

In Europa worden de producten van Basilisk sinds 2015 toegepast. Dit gebeurt door Basilisk geselecteerde bedrijven (approved applicator). Young Dong Industrial Cooperation is de 1e Aziatische importeur van Basilisk producten. De samenwerking is aangegaan voor een periode van 5 jaar. In deze periode zal Basilisk de medewerkers van Young Dong Industrial Co opleiden en trainen om met de unieke producten van Basilisk te werken.

Voor de Koreaanse markt wordt Self- Healing Agent onder andere toegepast t.b.v. (nieuwbouw)projecten, waarbij zeer hoge eisen worden gesteld aan de dichtheid en duurzaamheid van beton. Toevoeging van Self Healing Agent zorgt voor een betonmengel met een autonome scheurafdichting tot 0,8 mm voor de komende 75 jaar!

Ten behoeve van verdere expansie op Aziatische markt voert Basilisk momenteel ook gesprekken met partijen uit China en Japan.