Samen sneller innoveren als een ‘single hub’

mei 18, 2016

Innovatief Nederland komt op 17 november samen in Den Haag voor een nieuwe editie van de How To Get There Summit. Dit grootse innovatie evenement mobiliseert corporates, startups en innovatiehubs om samen sneller te innoveren als ‘single hub’. De How To Get There Summit is geïnitieerd vanuit StartupDelta door Neelie Kroes en minister Kamp en wordt door de innovatiehubs van Nederland georganiseerd.

 

Samen sneller innoveren

Nederland behoort tot de top van innovatie-ecosystemen wereldwijd. Nederland is praktisch even groot als Silicon Valley, behoort wetenschappelijk tot de wereldtop, is dichtbevolkt met corporates en is door haar geografische ligging de toegangspoort tot Europa. Uit een inventarisatie van het FD blijkt dan ook dat ruim 220 initiatieven en samenwerkingsverbanden zich bezighouden met de ontwikkeling van innovatiehotspots in Nederland. Hoogleraar Frank Van Oort van de Erasmus Universiteit waarschuwt in het FD dat veel van deze initiatieven echter te klein zijn om op internationaal niveau te kunnen concurreren. Om versnippering tegen te gaan organiseren de innovatiehubs vanuit StartupDelta gezamenlijk de How To Get There (HTGT) Summit op 17 november 2016. Tijdens de HTGT Summit werken corporates, startups en innovatiehubs als ‘single hub’ samen om te kunnen innoveren.

Deelnemers aan de HTGT Summit kunnen in een dag zien, voelen, horen en soms zelfs proeven wat het innovatiesysteem van Nederland hen te bieden heeft. Innovatiehubs van Brainport Eindhoven tot StartupAmsterdam en van Kennispark Twente tot Den Haag Impact City etaleren hun faciliteiten en delen hun kennis en kunde. De Nederlandse corporates delen cross sectoraal expertise, succesverhalen en hun meest briljante mislukkingen. Startups doen massaal mee, via de Get in the Ring competitie, om met investeerders, corporates en ondernemers zaken te doen.

“Om voorop te blijven met de nieuwste ontwikkelingen zoeken wij actief de ontmoeting op met innovatieve bedrijven en startups op de How To Get There Summit” – Paul Smits, CFO Port of Rotterdam

De behoefte naar kennisdelen en samenwerken is groot, al voor de lancering hebben meer dan 60 partners zich gecommitteerd, aldus Jurgen Nieuwenhuijsen, projectleider van de HTGT Summit. Ten tijde van de lancering hebben o.a. USG People, EY, YES!Delft, KPN, PwC, LaunchCafe Groningen, Deloitte, Port of Rotterdam, StartupUtrecht, Vopak, HealthValley, Brightlands, APM Terminals, WoltersKluwer, ING, StartLife, en SNS zich al gecommitteerd om samen sneller te innoveren.