Cleantech startup PHYSEE staat in finale Postcode Lottery Green Challenge

september 14, 2016

Delft, 14 september 2016 – De Delftse startup PHYSEE zal vanmiddag samen met 4 anderen hun ‘groene’ business plan pitchen voor een vakjury, pers en een breed publiek van geïnteresseerden. Voor de winnaar ligt er een geldprijs klaar van maar liefst €500.000 en voor de runner-up zit er €200.000 in de pot. Het prijzengeld is bedoelt om het businessplan naar de markt te kunnen brengen.

De Postcode Lottery Green Challenge is voor startups in de energie sector de grootste internationale competitie. Het jaarlijkse evenement, dat dit jaar voor de 10e keer gehouden wordt, vindt plaats in de Westergastfabriek in Amsterdam onder toeziend oog van koningin Maxima.

De aanloop naar 14 september
Op 20 juli maakte de organisatie een shortlist bekend van 25 duurzame startups die door een voorlopige jury geselecteerd zijn uit 262 ingestuurde businessplannen afkomstig uit 61 landen. Met 10 nominaties maakte Nederland de meeste kans om met een duurzame startup in de finale terecht te komen. Op 15 augustus maakte de jury de 5 finalisten bekend die vandaag hun businessplan pitchen.

Een van de finalisten is PHYSEE. Een spin-off van de TU Delft die transparante stroomopwekkende ramen ontwikkeld, genaamd PowerWindows, om de bebouwde omgeving energieneutraal te maken. De andere finalisten zijn Green City Solutions (DE), HomeBiogas (IL), Ioniqa Technologies (NL) en Steama.co (UK/KN)
De finale is vanaf 12.30 live te volgen via www.greenchallenge.info.