CloudCuddle winnaar ASN Wereldprijs 2016

november 18, 2016

Portfoliobedrijf CloudCuddle is winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2016 in het thema Zorg en Welzijn. Als winnaar van de prijs krijgen zij begeleiding en €8000 om het bedrijf verder te laten groeien.

CloudCuddle is een van de vijf winnaars, gekozen uit 330 inzendingen, van de competitie uitgeschreven door ASN Bank.

cloudcuddle-cartoon_groen_kleinerCloudCuddle ontwikkelt een veilige, mobiele slaaptent voor fysiek en mentaal gehapte kinderen zodat het ook voor hen beter mogelijk wordt om op vakantie of een dagje weg te gaan. CloudCuddle hoopt  het leven van gezinnen met een gehandicapt kind een stukje makkelijker te maken. In een later stadium wil het bedrijf ook een variant geschikt voor ouderen uitbrengen, zodat ook zij gemakkelijker veilig buitenshuis kunnen overnachten.

De ASN bank is een bank met een duurzame missie. Met de ASN Bank Wereldprijs stimuleert de bank innovatieve, sociale ondernemers met slimme projecten voor een betere wereld. In 2016 waren er 330 inschrijvingen voor de competitie, na een eerste selectie tot 50 kandidaten werden de winnaars van de negende editie op 16 november 2016 bekend gemaakt in LE:EN te Utrecht. De jury beoordeelde businessplannen, pitches, presentaties en persoonlijke gesprekken.

Volgens juryvoorzitter Ynzo van Zanten waren de inzendingen van hoog niveau:

“De groeiende aandacht voor de ASN Bank Wereldprijs leidt tot goede inzendingen in alle categorieën. Dat laat zien dat er buiten het zicht van veel mensen nieuwe ondernemers aandienen die de samenleving om ons heen echt vooruithelpen. Het is prachtig dat de ASN Bank Wereldprijs deze ondernemers verder helpt en een podium geeft.”

Er zijn winnaars in  5 themas aangewezen die met elkaar €40.000 mochten verdelen. Naast CloudCuddle  in het thema Zorg en Welzijn waren de overige winnaars Hemelswater (Duurzame energie, natuur en milieu), Refugee Start Force (Veiligheid en sociale cohesie), Synth/Ethic (Eerlijke handel, mode en voeding, tevens winnaar van de publieksprijs) en Terra Nova (Kinderrechten en onderwijs).