Delftse spin-out Adjuvo Motion ontvangt eerste UNIIQ investering

augustus 23, 2016

Het onlangs gelanceerde investeringsfonds UNIIQ maakte vanmorgen, op 23 augustus 2016, tijdens de opening van de Amsterdamse beurs haar eerste twee investeringen bekend. Een van de twee investeringen is voor het jonge, Delftse bedrijf Adjuvo Motion.

Gijs den Butter en Johannes Luijten, twee alumni van TU Delft, richten in 2014 het bedrijf Adjuvo Motion op vanuit de optiek patiënten met een fysieke armbeperking een optimale revalidatie te bieden. Het eerste product van Adjuvo Motion heet S-sense en helpt bij hand-polsrevalidatie.

Na bijvoorbeeld een beroerte kan door een fysieke beperking aan de handen het lastig zijn om je broek dicht te doen of een kop thee in te schenken. Voor deze mensen ontwikkelde de startup een slimme handschoen. Patiënten worden gemotiveerd om hun arm in te zetten in het dagelijks leven en worden ondersteunt tijdens de therapeutische oefeningen thuis.

“De converteerbare lening die UNIIQ aanbiedt, maakt het mogelijk dat we verder kunnen met de ontwikkeling van het online portaal en de S-sense handschoen.”

De S-sense zorgt ervoor dat de patiënt thuis dezelfde kwaliteit therapie kan volgen als bij klinische behandelingen. Met behulp van een digitaal platform is het mogelijk om de voortgang van de patiënt online te monitoren. Hierdoor kan de therapeut, op afstand, het behandelprogramma optimaliseren. Regelmatig bezoek bij een fysio of een orthopeed is hierdoor minder nodig. Deze kostenefficiënte revalidatie biedt aan zowel de patiënt als de zorgprofessional veel voordelen.

UNIIQ slaat de gong voor investeringen - 003“De converteerbare lening die UNIIQ aanbiedt, maakt het mogelijk dat we verder kunnen met de ontwikkeling van het online portaal en de S-sense handschoen.”, aldus Den Butter. Met de investering van vandaag kunnen de ondernemers in een pilotfase hun innovatie door gebruikers laten valideren. Ook zorgverzekeraars volgen Adjuvo Motion met belangstelling.
Delft Enterprises is als aandeelhouder verheugd dat het investeringsfonds UNIIQ een van haar eerste investeringen in Adjuvo Motion steekt. Met de deze proof of concept financiering kunnen we de technologie achter de slimme handschoen weer een stukje dichterbij de maatschappij brengen.

De andere investering werd gedaan in WOLK Company. Een startup opgezet door twee voormalige studenten aan de TU Delft (Filippo van Hellenberg Hubar en Mendes Hogestyn). Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaken van letsel bij ouderen. Daarvoor ontwikkelde de Delftse ingenieurs de airbag ‘WOLK’ een makkelijk te dragen riemgordel met airbag, die ouderen beschermt tegen mogelijk heupletsel door het vallen.

Over UNIIQ
UNIIQ is een investeringsfonds van € 22 mln. gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen door  startkapitaal te bieden om de fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is opgericht door een consortium bestaande uit Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Meer over UNIIQ is te vinden op uniiq.nl