Delftse Spin-out meest innovatieve bedrijf van Nederland

februari 9, 2016

De Delftse Spin-out Holland Container Innovations is genomineerd voor ‘The Business Awards 2015-16’. Onlangs werd de Start-up al gekroond tot Nationaal Kampioen uit 30.000 andere inzendingen door de jury van the European Business Awards (EBA).

De European Business Awards licht al sinds 2007 de meest innovatieve bedrijven van dit continent uit aan de hand van het succes, innovatie potentieel en ethiek in het Europese bedrijfsleven. Er zijn 10 categorieën waar een award voor wordt toegekend. Holland Container Innovations is genomineerd in de categorie ‘The Import/Export Award’.

Holland Container Innovations (HCI) B.V. werd opgericht in 2008 vanuit de gedachte een opvouwbare container te ontwikkelen die de nodige opslagruimte van lege containers verkleint en daarmee kosten reduceert in de containertransport. In 2011 ontving HCI voor het prototype een CSC certificaat (dat staat voor ‘Convention of Save Containers’). Dit certificaat is een internationale erkenning dat de container veilig gehandeld, getransporteerd en gestacked kan worden op o.a. schepen. Een paar jaar later kon HCI de productie starten van een eerste lichting opvouwbare containers welke nu samen met diverse partners in pilot projecten worden getest.