Fokker klant van Delftse startup ParaPy

december 22, 2016

ParaPy, portfoliobedrijf van Delft Enterprises boekt succes met haar unieke software die ontwikkelingsprocessen efficiënter maakt, versnelt en optimaliseert. Het bedrijf in engineering software en automatiseringsondersteuning en Fokker kondigen hun samenwerking aan.

De startup van TU Delft zal samen met Fokker de ontwikkelingsfase van complexe vliegtuigonderdelen versnellen. ParaPy biedt hiervoor verregaande automatisering, gebruik makend van de laatste technieken op het gebied van modelleer- en simulatiesoftware.

Richard Cobben, Vice President Engineering, Technology & Quality van Fokker is verheugd over de aangekondigde samenwerking: “Met ParaPy zetten we een volgende stap in het automatiseren van onze engineering ontwerpprocessen en versnellen we het tempo van onze innovaties. Fokker verlegt voortdurend de grenzen op het gebied van het ontwerpen van nieuwe concepten voor vliegtuigonderdelen en systemen. En we leggen verbinding met startups om jonge tech ondernemers te helpen bij het doorgroeien naar het volgende professionele niveau.”

Het eerste project met Fokker is gericht op het ontwikkelen van een richtingsroer (rudder). De verwachting is dat de huidige ontwerptijd van achttien maanden zal worden teruggebracht naar enkele weken. Reinier van Dijk, medeoprichter van ParaPy, is heel trots dat Fokker de startup deze unieke kans biedt om de voordelen van de ParaPy software in een hightech omgeving te kunnen aantonen: “Wij zijn blij om met deze een gevestigde speler in de luchtvaartindustrie een lange termijn relatie aan te zijn gegaan.”

De entrepreneurs vierden met de collega’s van andere startups gevestigd in de YES!Delft incubator hun succes. Minister-president Mark Rutte was, als onderdeel van zijn rondgang bij de Delftse incubator voor het laatste nieuws van de Delftse technische startups, hier ook bij aanwezig.