Inkless haalt € 1 miljoen op voor printen zonder cartridges

april 13, 2018

Inkless, de TU Delft spin-off die zwart-wit printen zonder cartridges of toners mogelijk maakt, heeft een bedrag van 1 miljoen euro opgehaald in een nieuwe investeringsronde. De investering is bijeengebracht door een groep van Angel investors.
“Met dit bedrag kunnen we onze technologie ‘development-ready’ maken, dat wil zeggen dat we de technologie aan alle vereiste kwaliteits- en snelheidsprestaties laten voldoen zodat hierna met de ontwikkeling van ons eerste product kan worden gestart” zegt Arnaud van der Veen, Co-founder/CEO van Inkless.

Printen op packaging & labelling

Deze eerste inktloze printer zal worden gelanceerd in de markt van Packaging & Labelling (Coding & Marking voor ingewijden). Arnaud van der Veen: “Het printen van streepjescodes, houdbaarheidsdata en productcodes op dozen en op labels vormt voor ons de ideale markt om in te starten. Dit, omdat de markt gedomineerd wordt door zwart-wit printen en omdat deze markt sterk profiteert van de groei in online retail. Er gaan steeds meer pakketjes rond en die moeten allemaal van een geprinte tekst of barcode worden voorzien.”

Toekomstige markten

Inktloos printen heeft als voordeel dat er geen inkt, cartridges en andere verbruiksartikelen meer nodig zijn om op pakketjes of labels te printen. Ook speciale thermische coatings hoeven niet meer te worden aangebracht. Dit levert naast een kostenvoordeel, ook een sterk milieuvoordeel op. Daarnaast hoeft de printer niet mee te worden bijgevuld. Van der Veen: “Ik vergelijk dit altijd met de overgang van de analoge naar de digitale camera. Ineens kon men onbeperkt foto’s maken en was het niet meer nodig om die fotorolletjes te vervangen. Op soortgelijke wijze zal het bij onze printoplossingen niet meer nodig zijn inkt en cartridges bij te vullen.”

De printtechnologie van Inkless is niet beperkt tot het beprinten van pakketjes en labels. Van der Veen: “Ons eerste product zal in deze markt liggen, maar hierna zullen we de technologie ook toepasbaar gaan maken voor productieprinters, office printers, consumentenprinters en bonnetjesprinters. Op al deze markten kunnen we dezelfde voordelen bieden, namelijk een goedkopere en duurzamere print zonder gedoe met inkt, cartridges of toners”..

Vervolgfinanciering

De huidige financiering wordt gebruikt om de inktloze printtechnologie klaar te stomen zodat deze qua prestaties de concurrentie met de markt aan kan gaan. Hierna dient het eerste product nog wel even gebouwd te worden. De voorbereidingen voor de volgende financieringsronde, die voor eind 2018 staat gepland, zijn daarom alweer gestart. “We zullen de productontwikkeling financieren door middel van gelden bijeen gebracht door strategische partners en/of Venture Capitalists. De eerste gesprekken hiervoor lopen al.” aldus Van der Veen.

Over Inkless

Inkless is ontstaan uit een afstudeerproject van Venkatesh Chandrasekar aan de TU Delft. Samen met medestudent Van der Veen richtte hij een bedrijf op dat de veelbelovende technologie verder heeft ontwikkeld, met de TU Delft als een van de aandeelhouders. De startup van Chandrasekar en Van der Veen (inmiddels beiden afgestudeerd) bestaat uit acht werknemers en is gevestigd in de business incubator YES!Delft.

Meer informatie:
www.inkless.ink