Inkless verkoopt haar technologie aan Spaanse partij Macsa ID

januari 17, 2020

Inkless, de TU Delft spin-off die printen zonder cartridges of toners mogelijk maakt, heeft haar technologie verkocht aan Macsa ID, een Spaanse fabrikant van Coding & Marking printers. De printoplossingen van Macsa worden gebruikt voor het beprinten van verpakkingsmaterialen.

“Inkless printen kan printen duurzamer maken, de printkosten reduceren, terwijl ook het gedoe dat komt kijken bij het vervangen van inkt en cartridges wordt weggenomen. We geloven dat Macsa ID de juiste partij is om deze technologie naar de volgende stap te brengen”, zegt Arnaud van der Veen, Co-founder/CEO van Inkless.

Printen op packaging & labelling

De inktloze printtechnologie is het meest geschikt voor printen op van Packaging & Labelling (Coding & Marking voor ingewijden). Arnaud van der Veen: “Het printen van streepjescodes, houdbaarheidsdata en productcodes op dozen en labels vormt voor deze technologie de best passende markt om in te starten. Er gaan steeds meer verpakkingen rond en die moeten allemaal van een geprinte tekst of barcode worden voorzien. Macsa ID is een belangrijke speler in deze markt, dus hun activiteiten sluiten goed aan bij onze technologie.”

Macsa ID kan de Inkless technologie gebruiken in hun doelstelling om klanten te voorzien van de snelste en schoonste printmethodes die er zijn. “We kijken uit naar de voordelen die deze technologie zal brengen voor onze klanten. Er staan onze industrie grote uitdagingen te wachten in het nieuwe decennium, en technologieën als deze geven ons de mogelijkheid om deze uitdagingen het hoofd te bieden,” vulde Jordi Piñot, CEO en President van Macsa ID aan.

Toekomst
Nadat het transferproces is afgerond, zullen Van der Veen en Venkatesh Chandrasekar, de uitvinder van de Inkless technologie, samen met Macsa in beraad gaan over de verdere ontwikkeling van deze technologie en hun mogelijke persoonlijke betrokkenheid hierbij.

Van der Veen: “Natuurlijk zijn we dit bedrijf gestart met het doel om zelf een belangrijke speler in de printmarkt te worden. Tijdens de ontwikkeling van de technologie ontdekten we echter dat het als startup vrij lastig is om deze technologie naar de markt te brengen zonder de hulp van gevestigde spelers. We geloven dat onder de paraplu van Macsa, deze interessante technologie een betere kans krijgt om daadwerkelijk op de markt geïntroduceerd te worden”.