Nieuw portfoliobedrijf CloudCuddle opgericht

maart 23, 2016

Op maandag 21 maart is CloudCuddle B.V. opgericht, met Delft Enterprises als aandeelhouder. De oprichting van het bedrijf is een volgende stap in de ontwikkeling van CloudCuddle, een veilige, mobiele slaapomgeving voor kinderen met een beperking.

TU Delft studenten Lotte Leufkens, Francesca Lucas en Sebas Joosten begonnen tijdens hun minor Biomechanical Engineering aan de ontwikkeling van CloudCuddle. Ze kwamen in contact met een vader waarvan de zoon een fysieke beperking heeft. Hij was op zoek naar een veilige, transporteerbare slaapomgeving, zodat hun kind ook op reis veilig zou kunnen slapen. Het team ging de uitdaging aan en ontwierp een lichte, kindvriendelijke, opblaasbare oplossing.

Ook na de afronding van het project bleef de belangstelling vanuit ouders voor een dergelijk product aanhouden. Dit deed het drietal besluiten om de ontwikkelingen van veilige en mobiele slaapomgeving verder voort te zetten. Het team sleepte enkele prijzen binnen met hun innovatieve idee wat CloudCuddle in staat stelde om hun eerste functionele prototypes te maken. Ook werkten zij aan hun ontwikkeling als ondernemers en volgden het LaunchLab startup programma van YES!Delft.

Op het moment werkt CloudCuddle aan de verdere ontwikkeling van het product en hopen ze op korte termijn te beginnen met het testen van een nieuw prototype. Wanneer dit prototype aan de hoge (veiligheids)standaarden voldoet hoopt CloudCuddle de eerste exemplaren aan de kinderen en hun ouders te gaan leveren.