Inkless

"Developing revolutionary, inkless printers."

Inkt, de cartridges en de daarbij behorende verpakkingen die nodig zijn om te kunnen printen bevatten fossiele brandstoffen en grondstoffen. Het proces van productie, distributie, gebruik en verwijdering van deze inkt-benodigdheden leidt tot veel energieverbruik, afval en CO2-emissies. Startup Inkless biedt een duurzame inkt-loze printtechniek. Hiermee minimaliseert Inkless voor printen de de operationele kosten, het afval en de CO-2 uitstoot.

inkless_coding_marking

Inktloos printen
De gepatenteerde technologie van Inkless zorgt voor een hoge resolutie zwart-wit printen. Teksten, grafieken en afbeeldingen kunnen met deze inkt-loze technologie worden geprint op papier, etiketten en verpakkingen. De innovatieve printtechnologie kan in bestaande productielijnen worden opgenomen. Dit maakt het een zeer effectieve en milieuvriendelijke printtechnologie voor meerdere markten: codering & markering apparaten, digitale productieprinters, kantoor- en consumenten printers.

Het gebruik van inkt, cartridges, toners of speciale coatings is met deze innovatie niet meer nodig. De oplossing van Inkless bespaart bedrijven daarmee veel tijd en de wijze van printen veroorzaakt veel minder impact op het milieu. Het afdrukken vindt plaats in concurrerende snelheden en zorgt voor operationele efficiëntie.

Company Profile
Oprichting Juni 2015
Participatie vanaf Juli 2015
Oprichters Arnaud van der Veen
Venkatesh Chandrasekar
Medewerkers 7
Website www.inkless.ink

 

Milestones
30 juni 2015 – Oprichting van Inkless (Tocano Holding B.V.)