Sense Glove

"Sense Glove maakt voelen in virtual en augmented reality mogelijk"

Het bedrijf Sense Glove is ervan overtuigd dat Virtual en Augmented Reality (VR en AR) de manier waarop wij complexe systemen ontwerpen, analyseren en moeilijke taken aanleren radicaal zal gaan veranderen. Om fysieke wereldproblemen te kunnen simuleren is het creëren van natuurlijke interacties in VR en AR noodzakelijk.

Sense Glove zorgt voor de meest natuurlijke interactie in VR en AR. Met Sense Glove kan een virtueel object aangeraakt, gevoeld en gemanipuleerd worden alsof het een echt object is. Sense Glove meet exact iedere beweging van elk gewricht in de hand. Hierdoor kan een zeer gedetailleerd virtuele hand worden gesimuleerd. Op het moment dat een virtueel object wordt vastgepakt zal de handschoen de vingers afremmen waardoor het net voelt als of het virtuele object wordt vastgepakt. Sense Glove is de eerste VR en AR-handschoen die volledig werkt met physics based interacties in de virtuele wereld.

Prijzen & Investeringen

Sense Glove won verschillende prijzen voor haar innovatieve technologie en ontving in augustus (2016) een converteerbare lening van UNIIQ. Deze investering maakt het voor Adjuvo mogelijk om de online portal en de S-sense handschoen verder door te ontwikkelen en om hun innovaties naar de markt te brengen.

Oprichting
2015

Oprichters
Sense Glove (voorheen Adjuvo Motion) werd opgericht door MSc Johannes Luijten en BSc Gijs den Butter. Beiden alumni van de faculteit Industrieel Ontwerp van de TU Delft.

Meer over Sense Glove

Interview met Johannes Luijten in ‘Technisch Weekblad’

Website Sense Glove