Spin-out PHYSEE kondigt eerste implementatie PowerWindow aan

maart 31, 2016

DELFT, 31 maart 2016 – Na ruim drie jaar ontwikkelen heeft PHYSEE haar eerste commerciële deal bekendgemaakt. Gisteravond kondigde PHYSEE samen met OVG het plaatsen van 30 m² PowerWindows aan. In juni 2016 zal bij de herontwikkeling van het gebouw “Fellenoord” door OVG Real Estate elke verdieping van het gebouw  worden voorzien van een PowerWindow. PowerWindows zijn de eerste werkelijk transparante ramen die zonlicht omzetten in elektriciteit, gebruikmakend van een door de TU Delft ontwikkelde en gepatenteerde coating.

Volgens oprichters Willem Kesteloo en Ferdinand Grapperhaus is deze pilot dé kans om te demonstreren dat ramen op een esthetische, economische en ergonomische wijze benut kunnen worden om energie op te wekken.

Het project is een samenwerking met ontwikkelaar OVG Real Estate, die in het herontwikkelingsproject 30 m² PowerWindows zullen plaatsen. “Wij zijn een partnership aangegaan met PHYSEE rond hun PowerWindow omdat wij geloven in nieuwe ontwikkelingen met de juiste combinatie van duurzaamheid en technologie. Dit is een belangrijk onderdeel van onze strategie.”, bevestigt Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate.

Zie de portfolio pagina voor meer informatie over PHYSEE en PowerWindow.