TU Delft spin-off Inkless wint NU.nl Startup Award 2017

januari 26, 2017

Tijdens de Big Improvement Day (BID) ontving TU Delft spin-off Inkless met hun innovatieve inktvrije printtechnologie van hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman de NU.nl Startup Award 2017. De jury waardeert het bedrijf voor “het revolutionaire idee en de impact die het bedrijf kan leveren op de manier waarop we omgaan met inkt - en daarmee zorgen voor het klimaat".

De gepatenteerde technologie van Inkless zorgt voor een hoge resolutie zwart-wit printen. Teksten, grafieken en afbeeldingen kunnen met deze inkt-loze technologie worden geprint op papier, etiketten en verpakkingen. De innovatieve printtechnologie kan in bestaande productielijnen worden opgenomen. Dit maakt het een zeer effectieve en milieuvriendelijke printtechnologie voor meerdere markten: codering & markering apparaten, digitale productieprinters, kantoor- en consumenten printers.

De juryleden Jan Andriessen (HENQ), Philippe Wits (a.s.r.), Diana Krieger (Soverin), Michiel Huitema (KvK), Ben Woldring (Bencom), Suzanne Blotenburg (NUzakelijk/StartupJuncture) en Ralph van Hessen (BID) realiseren zich dat het bedrijf voor een enorme uitdaging staat, “want het vervangen van printers is ingrijpend”.

Bedenker van de technologie Venkatesh Chandraseka, richtte samen met Arnaud van der Veen de start-up op. Ze zijn trots dat voor hun product dat nu klaar is, veel belangstelling is. De ondernemers richten zich er op om in partnerschappen met bedrijven uit de printsector de technologie te implementeren. Zo kan Startup Inkless met haar duurzame inkt-loze printtechniek operationele kosten, het afval en de CO-2 uitstoot minimaliseren.

Naar het portfolio van Inkless >>