TU Delft spinout Anteverta-mw overgenomen door Amerikaanse Maury Microwave

maart 31, 2015

DELFT, 31 maart 2015 – Het Amerikaanse Maury Microwave Corporation, fabrikant van microgolf-meetsystemen en laboratoriumapparatuur, heeft het jonge Delftse techbedrijf Anteverta-mw, spin-out van de Technische Universiteit Delft, overgenomen.

Maury Microwave, gevestigd in Californië, neemt Anteverta-mw volledig over. De oprichters van het Nederlandse bedrijf blijven echter wel betrokken bij de verdere ontwikkeling. “Wij zullen vanuit Nederland blijven opereren”, zegt medeoprichter Mauro Marchetti. “Dit is voor ons de ideale stap om verder te groeien.”

Anteverta-mw B.V. ontwikkelt geavanceerde meetapparatuur waarmee transistors en zenders voor telecommunicatie nauwkeurig geanalyseerd kunnen worden. Ook kunnen de optimale eigenschappen van de zenders worden vastgesteld. Hierdoor kan signaalvervorming in mobiele netwerken tot een minimum beperkt worden, wat een betere dataoverdracht mogelijk maakt, terwijl het energieverbruik sterk verminderd wordt.

Promotie

Het bedrijf werd in 2010 opgericht na een promotieonderzoek van Marchetti en associatie Associate Professor Leo de Vreede (Electronics Research Laboratory) van de TU Delft. “Nog voordat er een spin-out werd opgericht, waren er bedrijven die interesse toonden in onze techniek”, zegt Marchetti.

Met de hulp van het TU Delft Valorisation Centre en Delft Enterprises werden patenten aangevraagd een businessmodel ontwikkeld en de eerste fondsen garant gesteld. Anteverta-mw leverde al snel meetsystemen, hardware en software aan bekende organisaties als het Fraunhofer Instituut en NASA en bedrijven als Freescale en NXP.

“Delft Enterprises is de plek waar spinout-bedrijven van de universiteit de handvatten krijgen voor een succesvolle start-up”, zegt Paul Althuis, directeur Delft Enterprises/TU Delft Holding. “Anteverta-mw is een mooi voorbeeld van de manier waarop de TU Delft maatschappelijk en economische waarde creëert uit technische kennis.”

Maury Microwave is blij met de aankoop van Anteverta-mw. “Dit is voor ons een essentiële stap om onze lange termijn strategie te waarborgen”, zegt Michael Howo, CFO van Maury Microwave. “Anteverta’s techniek sluit naadloos aan bij onze productgroepen. Het team, inclusief onderzoekers van de TU Delft, kan ons bovendien verder helpen ontwikkelen. ”